LDC Exam 2013 Expected Questions and Answers

Expected Questions and Answers for preparing Kerala PSC Lower Division Clerk 2013, Village Extension Officer [VEO] Examinations.

1. Sodium kept in?
Answer: Kerosene
2. Cooking gas contains more than 90%?
Answer: Butane
3. Purest form of Carbon?
Answer: Diamond
4. Biogas mainly contains?
Answer: Methane
5. The most abundant Alkali metal is?
Answer: Sodium
6. The metal used for Galvanisation of Iron sheets?
Answer: Zinc
7. The wire of flash bulb is made up of?
Answer: Magnesium
8. The content of the LPG Cylinder is in the form of?
Answer: Liquid
9. Aspirin was invented by?
Answer: Felix Hoffmann
10. Which catalyst used in the manufacture of Sulphuric Acid?
Answer: Vanadium Pentoxide
11. Which instrument is used for the preparation of Hydrogen Sulphide in the laboratory?
Answer: Kipp’s Apparatus
12. The raw materials from which Rayon is manufactured?
Answer: Cellulose
13. Mercury is a?
Answer: Metal
14. Gases used in cigarette lighters?
Answer: Butane
15. The raw material used in the manufacture of Cement?
Answer: Limestone and Gypsum

 

Leave a Reply